SVEA

IMG_7836Jag svävar på moln med största leendet på läpparna! Klockan 11.00 idag hade jag bokat in bloggmöte med SVEA, mitt första möte gällande bloggen. Ett första möte som inte hade kunnat gå bättre! Jag kommer vara en av SVEAS profiler på deras bloggportal som kommer lanseras inom de kommande veckorna!! Detta är ett väldigt stort lyft för mig och min blogg och detta samarbete är något jag ser fram emot enormt mycket. Detta kommer också innebära att jag byter portal igen och jag hoppas ni följer med mig på min resa även där! More about this another time...

Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Ekonomisk Trendig

Att spara


"Jag har inga pengar" är det ofta man hör ens vänner säga men också är det något jag ofta säger själv. Att ta tummen ur och börja spara kan vara svårt till en början men så är det med allt. Efter ett tag kommer man inte ens tänka på sitt sparande och då kommer sparandet flyta på helt av sig självt. Jag tycker det är roligare att slösa och handla än att spara men det fungerar inte i längden. Oftast tänker man bara på stunden just nu när man egentligen borde tänka mer långsiktigt. I sommar får jag inget studiebidrag och vad ska jag ha för pengar att leva på då? Lönen kommer inte först i slutet av sommaren och fram tills dess utan ett sparande sedan tidigare har jag inget att livnära mig på. Jag kommer inte kunna åka iväg med mina kompisar och jag kommer inte kunna handla något osv osv.


 Att börja spara är alltid det svåraste, oftast handlar det bara om att ta tag i det och verklig bestämma sig för att jag ska klara det. Tror du på dig själv så kommer det också fungera i praktiken. Ha en positiv inställning till det från början! Jag har öppnat upp ett sparkonto där det automatiskt förs in pengar varje månad efter att jag fått mina pengar. Väldigt enkelt då jag inte behöver tänka på att föra över pengarna och jag behöver inte ens se pengarna på kontot. Pengarna kommer aldrig existera på mitt vanliga konto och därför kommer jag inte ha ont av att de inte finns där. Att planera sin budget och sina inköp har en stor påverkan på ens sparande. Räkna dina pengar, hur mycket pengar får jag i månaden? Hur mycket pengar ska jag spendera på respektive kategori? Genom att räkna dina pengar kommer du samtidigt bidra till ett bättre sparande.


Sätt upp ett sparmål, det gör sparandet så mycket enklare och dessutom kommer sparandet bli tusen gånger lättare om du sparar till något du verkligen vill ha! Oavsett om det är en solsemester eller en tröja som du sparar till så kommer köpet kännas lika bra. Du behöver inte ta pengar från matbudgeten eller pengar som du tänkt lägga på något annat, när du har ett sparande så finns pengarna där utan att du tvingas skära ner på något annat. Att spara är tråkigt men det kommer bli så mycket roligare när du väl ha den där tröjan eller när du är iväg på solsemester med dina vänner!

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
31.03.15

De senaste dagarna har bloggen halvt som halvt legat nere pga jag ej har haft tillgång till internet men nu är jag tillbaka som vanligt igen! I lördags åkte jag som sagt till Svenljunga och mötte upp Alexander senare på kvällen kom också Kajsa. Vi hade myskväll spelade spel, åt gott och hade det super mysigt! Fler kvällar som dessa hade inte skadat lite oftare! Jag åkte sedan hem på söndag eftermiddag och tog det lugnt resten av kvällen. Måndag och tisdag har det varit resursdagar i skolan vilket innebär att lärarna kan lägga lektioner lite som de själva vill. Igår var jag i skolan från 08.00-17.00 och idag har jag varit ledig. Hann med ett möte nu i eftermiddags som ni kommer få höra mer om ikväll!!! Talk to you later :)

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Neckline top
IMG_7814

Har gått och kärat ner mig i denna typen av linne, tycker det är så extremt snyggt att matcha dessa med vanliga jeans eller svarta byxor. Att ha "nätta" och enkla smycken till detta linne sätter något extra på plagget och även hela outfiten. Ni kan hitta linnena HÄR för 99kr i strl XS-XL!!


Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Inspo w.13

6-1024x683 large large-2 KenzaZouiten_hat_st-1large-3large-1


Bilderna hittar ni på weheartit.com, kenzas.se, och angelicablick.se

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg